sábado, 3 de outubro de 2009

Orgulho nas pessoas do Brasil


Jumping for joy: Brazilians celebrate in Copenhagen's Town Hall Square after the IOC announced that Rio de Janeiro will host the 2016 Olympics Photo: GETTY IMAGES
Lula pode e deve ser fortemente criticada para o Estado da educação, cuidado de saúde e má infra estrutura. Ele tem sido em posição de tanto tempo para tudo isso continua a ser um problema sem qualquer sinal de que cada vez melhor. Como pode o país quebrar livre da armadilha da pobreza se nenhuma das opções acima for resolvida bastante. No entanto é ao seu crédito que vemos-lhe que verdadeiramente querem seu país para vencer a concorrência olímpica, mostrando orgulho nas pessoas do Brasil é algo que é bom vê-se em um Presidente e o mesmo não poderia ser dito para o Obahma do Presidente americano, que pareciam desejar deixar Copenhaga neste momento ele tinha chegado. Penso que é uma lição para o Presidente americano a entender que ele precisa ser um primeiro americano e um estadista em segundo lugar, esta parece ser um problema comum com os políticos, eles vêem o trabalho como algo separado para os seus países desejos e necessidades de povo, também é evidente na capacidade de Lula para falar para o homem comum e andar pelas ruas sem medidas de segurança enorme, ele não se torne mais aceites como político, mas certamente mais fiáveis como pessoa e mais aceitável devido a ela. Se um político pode ser afastados, mas ainda ganhar confiança e fazer juízos corretos, em seguida, todos o ser, mas penso que é difícil fazer essas coisas, se você estiver acima do público e protegido dos seus problemas diários.
Espero que o mundial em 2014 e, agora, as Olimpíadas de 2016, irá gerar mudança para melhor emprego e alguns mais atenção para a infra estrutura do Brasil para ser melhorada e para que o Governo tem os olhos do mundo colocados em seus êxitos e fracassos.
Brasil é muito meritórios das Olimpíadas e irá mostrar ao mundo uma boa jogos, feliz e com carinho para todos, papel em 2014.

segunda-feira, 28 de setembro de 2009

28 De Setembro percebe 250 anos da história da Camacari

Caro prefeito, tenho escrito antes e entregue minha direto de carta ao seu secretário, estou escrevendo esta carta pelas mesmas razões. Estou, como muitos que vivem em Jauá, em causa pela falta de interesse demonstrado no Estado de praias e a parede do mar, especialmente a parte que é o mais distante da área de compras. A praia como foi deixado com pedras enormes que criar uma barreira para o público a descer à praia e também ocupam cerca de seis metros da praia própria. Os caminhos de pé acima da praia estão em condições muito má e não há uma falta de remoção de lixo os lados da estrada. Muitas coqueiros belas foram removidos ou tenham caído em ventos fortes, não a ser substituído. Há um problema constante com a falta de água potável para as casas em Jauá, apesar da promessa do Embasa para corrigir isso estabelecendo uma nova linha de tubo há três anos. Deve ser um embaraço para de escritório de Prefeito que essa cidade turístico atraente e bem utilizados e praia devem ser tão maus tratado. Há também uma falta de policiamento, especialmente agora que Jauá como um aumento no tamanho, ele deve ser esperado, pelo menos, alguns mais presença policial a finais de semana e feriados, a dois polícia funcionários não é suficiente. Por favor não permitem que a cidade se deteriorar e não mais uma área de recreio para a família e para aqueles que sempre desfrutaram seu Verão da aqui.

sábado, 26 de setembro de 2009

Era of New World Wines


One thing about living in Bahia is the lack of good drink and the little variety of food to go with it. I am not much of a beer drinker, never have really gone in for sampling a beverage by the pint, it is strange that pubs in Britain have not caught on to the idea of putting beers into more elegant glasses and serving in half pint measures so that one can sample and taste without being comatose after the third glass. After all how can you taste the beer if you are expected to open your mouth wide and fill it every time. Think of the drink as wine, would you get the same experience with wine in a pint glass?
My recent stay in France as rekindled my love of wines, nurishing and balancing a meal, mind you it is said the same of beer but you need to think what food can battle against the taste of the hop. It is with bewilderment that I see that in Brazil there is a huge production of wine and yet never hear anyone in Europe mention that they have ever tasted a Brazilian wine, this is almost true in Bahia where there is production of grapes but a poor production of wine, and what wine I have tasted in Bahia is of low class.
Almost all the production of good wine in Brazil is in the South, where the climate is more European and the culture is also more European. Depending who you read it would be the Spanish, Portuguese or Italians that developed traditions here in Brazil, certainly from a historic point of view it would be the Portuguese and Spanish, but I believe that their attempts to form a base for wine production was not long lasting. Another important figure is Thomas Messiter, an Englishman, who was the first in Brazil to grow grapes from the famous vine "vitis labrusca" in 1814. The vine adapted to the unfavourable climate much more easily than other European varieties.
The arrival of the first European immigrants in the south of Brazil was therefore, an important point in the history of Brazilian wine production. In 1860, the Portuguese started growing wine in Santa Catarina, which is near Sao Bento do Sul, Campo Alegre and Florianpolis. The French were probably the first who thought of using the wine commercially after 1865. However, Italians with their tradition and wine growing experience reaching back more than two thousand years, were the ones who ensured the importance of wine growing after 1875. They brought their own varieties and new commercial programmes., it is now being helped by European legislation and a lot of European companies.
Rio Grande do Sul, which produces about 92 % of all wine, can be proud of its producers who introduced wines of such quality that they aroused interest even abroad.
No doubt, there are a lot of complications when they have to overcome such problems as the weather unsuitable for the specific cultivation but the states and the producers expend considerable effort to introduce further improvements.To achieve international recognition, Brazil joined the "Office International de la Vigne e du Vin" in March 1995. The country expects it will be able to benefit from the scientific and technical support of this organization and that it will gain guarantees for its export. Moreover, Brazil will introduce the European method of indication of origin. Another important factor to further increase wine quality is Brazil's effort to obtain more investments.
Brazil grows all fine wine varieties. White wines: Riesling Italico, Malvasia, Sauvignon, Semillon, Chardonnay, Gewurtztraminer, Pinot Bianco and Moscato. Red wines: Merlot, Cabernet, Sauvignon, Cabernet Franc, Gamay, Syrah, Tannat, Pinot Noir, and also Nebbiolo and Barbera.

Legislation

The regulations for viticulture have not yet been fully defined; for example, there is no compulsory deadline for harvesting. However, as every wine in the world, Brazilian wines comply with certain compulsory labelling regulations. The law stipulates the following identification marks:
The wine producer's and the bottler's name
The region and winery address
Name, fineness, classification, type and origin of the product
Agricultural area and the registration number of the product
The INDUSTRIA BRASILEIRA sign
Net volume
Actual alcoholic strength by volume
All used additives or their code and class
It is forbidden to put a false geographical indication on the label. The most common type of wine, the slightly sweetened "vinho de mesa" (table wine), must be indicated "suave" or "doce" (dry or sweet), printed on the label. Sparkling wines must be indicated with the method of production (gaseificado - aerated). This word must be printed in letters sized min. 50 % of the biggest word and must be in the same colour as the other information.

Explanatory Notes

Comum - wine produced from hybrids and American vine
Seco - wine containing less than 5 g/l of sugar
Leve - wine containing 1 to 10 g/l of sugar
Meio doce - wine containing 5 to 20 g/l of sugar
Doce ou Suave - wine containing more than 20 g/l of sugar
Varietal - wine produced from min. 60 % of the grape variety stated on the label
Vinho de mesa - wine containing 10 to 13 % of alcohol

http://www.vinography.com/archives/2007/09/the_best_of_brazilian_wine_my.html

http://www.vinesmart.com/?gclid=CJHajLebj50CFYZM5QodnBT57w


http://www.wine-searcher.com/merchants/brazil